Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Η οικία Tangga


Το σπίτι είναι μια σύγχρονη ερμηνεία ενός παραδοσιακού σπιτιού με αυλή, το οποίο αναπτύσσεται γύρω από μια κεντρική κατάφυτη περιοχή, με ένα προαύλιο σκαλοπατιών και εισόδου διπλού ύψους, που διαμορφώνει το σημείο εστίασης του σχεδιασμού.
(Νομίζω ότι είναι και το δυνατότερο σημείο του σπιτιού, πέρα από την πισίνα!)Η σε μορφή L σχεδίαση, δημιουργεί ανοιχτούς χώρους, που ενθαρρύνουν το φυσικό εξαερισμό και προσφέρουν θέα στους κατοίκους του, πέρα από την αυλή προς στη βεράντα, στους κήπους επάνω στις στέγες και παραπέρα. 
Φυτεμένοι καταπράσινοι χώροι επάνω στις στέγες και γύρω από το σπίτι, ώστε να ενταθεί η έννοια, ότι η φύση είναι εμφανής σε κάθε γωνιά του σπιτιού.Η μεγάλη στέγη επάνω από το προαύλιο δημιουργεί ένα εσωτερικό και ταυτόχρονα υπαίθριο χώρο, που οδηγεί στους κήπους και την πισίνα, η οποία "τυλίγει" τις δυο πλευρές του σπιτιού.

 Η οικία tangga δίνει, ενδεχομένως, στους ιδιοκτήτες την ευκαιρία να ζήσουν στην αρμονία και στην άνεση, συντροφιά με τη φύση, στο καυτό τροπικό κλίμα της Σινγκαπούρης.


By Guz ArchitectsΣ΄ευχαριστώ Ίρις.


7 σχόλια:

Drmakspy είπε...

Απλά υπέροχο... Αλλά πως να αποκτήσει κανείς κάτι τέτοιο... Μόνο στα όνειρα...

Z. είπε...

Είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον και πέρα από κοινές αρχιτεκτονικές αντιλήψεις περί σπιτιού-βίλας.
Σπύρε, μπορούμε να τα θαυμάζουμε έστω κι από μακριά.
Στη ζωή δεν είναι όλα του χεριού μας...

ΕΛΕΝΑ είπε...

Με πληγώνεις τώρα, να το ξέρεις!!! χα χα χα!
Εμένα σίγουρα δεν είναι του χεριού μου, να το χαίρονται οι άνθρωποι που το έχουν και να το απολαμβάνουν,γιατί είναι πραγματικά υπέροχο!!

Z. είπε...

Ενώ του δικού μου!

*** Ένας κηπουρός, ο οποίος φροντίζει τον κήπο γνωστής οικογένειας -6 στρέμματα παρακαλώ- μου έλεγε εχθές για το κόστος συντήρησης του...
...Γι αυτό και ο δικός μου κήπος, είναι...χωράφι! :)

aitherovamwn είπε...

Μας ξελίγωσες πάλι βρε κορίτσιιιι :p
Kαλό θα ήταν να είμεθα ολιγαρκείς όπως λες, όμως! Έχεις πάει Σιγκαπούρη; Είναι πολύ γλυκός τόπος αλήθεια...

Κι εσύ ένα υπέροχο καλοκαιράκι να 'χεις, γεμάτο στιγμούλες που χαράσσονται στο μυαλό και στα μέσα... Εγώ δε νομίζω να φύγω.. Εδώ τριγύρω θα 'μαι!

Σε φιλώ

Z. είπε...

Άρα θα έχεις δει και όμορφα πράματα εκεί!
Πολύ θα ήθελα να έχω πάει, μα δυστυχώς δεν...

Κι εγώ, "εδώ τριγύρω θα 'μαι", με κάποια σκαστά διαλείμματα!

Φιλιά σου

peps είπε...

φανταστικό!