Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

Imperial College London

Μια από τις εισόδους. Αυτή του Business School.

To Imperial College του Λονδίνου (Aυτοκρατορικό Kολλέγιο της Eπιστήμης, της Tεχνολογίας και της Iατρικής, όπως επίσημα δίνεται στο Βασιλικό Καταστατικό Χάρτη του), είναι ένα Βρετανικό Πανεπιστήμιο στο Λονδίνο, το οποίο εστιάζει πρώτιστα στην Επιστήμη, την Εφαρμοσμένη Μηχανική, την Ιατρική και την Επιχείρηση.


To Imperial τοποθετείται τακτικά, ανάμεσα στα τρία κορυφαία Πανεπιστήμια, από το Times National University League, μαζί με την Οξφόρδη και το Καίμπριτζ.
Το 2008, ήταν τοποθετημένο στα 5 πρώτα, συνολικά στον κόσμο, από το THES - QS World University Rankings, στις ταξινομήσεις των Πανεπιστημίων παγκοσμίως, και 27ο στον κόσμο με την Ακαδημαϊκή ταξινόμηση της Shanghai Jiao Tong Academic ranking of world Universities.


Το Imperial University είναι το πρώτο (και από το 2009, το μόνο) Πανεπιστήμιο στη Μεγάλη Βρετανία το οποίο χρησιμοποίησε το βαθμό A* (Α με αστερίσκο) στο βαθμό Α στα τμήματα Υπολογιστών και Ηλεκτρικής και Ηλεκτρονικής Εφαρμοσμένης Μηχανικής και το οποίο απαιτεί τώρα, A*AA για την αποδοχή των υποψηφίων σπουδαστών του για το 2010.


Η κύρια πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στο νότιο Kensington, στο κεντρικό Λονδίνο, στο όριο μεταξύ του βασιλικού δήμου Kensington and Chelsea και του Westminster και με τη κεντρική είσοδό της στην Exhibition Road.

Η εσωτερική αυλή με το deck.

Οπτικό κατάστημα μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Ένα από τα εστιατόρια.

Στις 8 Ιουλίου του 2007, γιόρτασε τα 100ά του γενέθλια.


Στο κτιριάκι αυτό στεγάζεται η αστυνομία του Πανεπιστημίου. Μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου.Τους χώρους τους βλέπετε τελείως άδειους, γιατί  η φωτογράφιση έγινε την ημέρα των Χριστουγέννων. Σε άλλες στιγμές, ο χώρος σφύζει από ζωή.
Για να πας από τον ένα χώρο στον άλλον ή σε αίθουσα διδασκαλίας και αμφιθέατρο, χρησιμοποιείται ηλεκτρονική κάρτα για το άνοιγμα των θυρών και με την οποία είναι εφοδιασμένος κάθε φοιτητής.
*Οποιαδήποτε ομοιότης(;) με ΑΕΙ της ημεδαπής, είναι τυχαία.
**Update:
http://extras.timesonline.co.uk/tol_gug/gooduniversityguide.phpsource: www.wikipedia.org
Ο δικτυακός τόπος του:  http://www3.imperial.ac.uk/

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνώ σχετικά με την κατάσταση των Ελληνικών ΑΕΙ. Σε όλα τα κανάλια λένε ότι τα δικά μας είναι καλύτερα. Ότι έρχονται μηχανικοί από εκεί και είναι άχρηστοι. Μόνο οι δικοί μας του ΕΜΠ είναι σωστοί και πρέπει να χτίζουν. Εκτός αυτού όταν αυτοί οι κουτόφραγκοι έτρωγαν χαρούπια, εμείς είχαμε χοληστερίνη....

aitherovamwn είπε...

Ντόινγ ντόινγκ!
Μάλλον ανώνυμε δεν έχεις περάσει βόλτα απ' τα δικά μας... και πέραν τουτου ακούς τί σου λένε τα κανάλια; Γιατί εδώ στο Ελλάντα θ' ακούς πάντα να ζητούν ντόπιο αρνάκι γάλακτος, να το χρυσοπληρώνουν, αλλά να προέρχεται από τη Βουλγαρία. Παπούτσι απ' τον τόπο σου κι ας είν' και μπαλωμένο.. βέβαια όταν μετά από ένα σεισμό το σπίτι σου είναι γκρεμισμένο, δε νομίζω να ψάξεις αν ο τεχνικός ήταν 'Ελλην βέρος ή... "ξενόφερτος".
Η Φιλοσοφική είναι το θολό κτίριο που προάγει το πνεύμα.. Γκρί τσιμέντο- ποίηση..
Αχ Ζ. μου, να χα μια τέτοια σχολή να μου κανε χαρά να πηγαίνω...!
Καλό σου βράδυ!

Juanita La Quejica είπε...

Πώς να μην χαίρεσαι μετά που το παιδί μου δεν σπουδάζει στην ημεδαπή, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι από νωρίς το έχεις αποχωριστεί;

Z. είπε...

@Ανώνυμος
vous dîtes?

Z. είπε...

@aitherovamwn
Τα της Ελληνικής Παιδείας και των λειτουργών της, είναι μια πονεμένη ιστορία, την οποία λίγο πολύ την ξέρουμε όλοι.
Ο φίλος παραπάνω έχει πολύ χιούμορ!
Καλή μου Αν, η συγκεκριμένη σχολή έχει πολλά-πολλά άλλα ακόμα, που απλώς δεν χώρεσαν στο ποστ.
Καλά να περνάς.

Z. είπε...

@Juanita La Quejica
Για τα Πνευματικά Ιδρύματα εσωτερικού και εξωτερικού, τα ξέρεις Juanita μου, πολύ καλά.
Όταν το Πανεπιστήμιο Αθηνών φιγουράρει 250ο της παγκόσμιας κατάταξης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην 350η θέση! Και κανένα άλλο στο 500 πρώτα…Τί να λέμε;
Υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό, αλλά δυστυχώς ελάχιστο, το οποίο εξαφανίζεται ανάμεσα στις μετριότητες ή τις κλίκες.
Ποιό Πνευματικό μας Ίδρυμα έχει Νομπελίστα διδάσκοντα;
Δυστυχώς, όλα έχουν να κάνουν με τη μιζέρια μας, νοητική, οικονομική και πολιτική.

*Τα παιδιά μεγαλώνουν και παίρνουν το δρόμο τους, για να μπορούν να σταθούν κάποια στιγμή χωρίς εμάς για δεκανίκι, κι ας στεναχωρεί η απουσία!

aitherovamwn είπε...

Α πες το έτσι! Διότι ήμουν που ήμουν, το πήρα σοβαρά!
Εχω χαζέψει λόγω εξεταστικής μη με παρεξηγειτε..
Θα συνέλθω!
Φιλιά
Αν

Z. είπε...

@aitherovamwn
Δεν ήσουν η μόνη, που το είδε σοβαρά, και σ΄εμένα αρχικά...έκανε κάπως!
Επιτυχία στις εξετάσεις σου.

*Δεν γράφω "καλή" επιτυχία. Διότι η επιτυχία είναι μια. Δεν υπάρχει καλή και κακή.

aitherovamwn είπε...

Τώρα ό,τι έκανα έκανα καλή μου.. αναμείνατε στα αποτελέσματα σας.. χαχαχα!
Να σαι καλά!
*Μ άρεσε η διευκρίνιση της λεπτομέρειας! Σήμερα μπήκε μια "καθηγήτρια" "φιλολογος" και λέει "θα πρέπει να το ξανα επαναλάβετε"!!!!!!!!
Φιλια πολλά!

Z. είπε...

Χα χα χα!
Ουδείς...άσφαλτος!