Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009

Μάθε να λες όχι

...Μια ατέλειωτη σειρά ανθρώπων που δεν μπόρεσαν να πουν «όχι»!Αυτές τις ιστορίες τις ξέρετε, συμβαίνουν δίπλα μας στους φίλους, τους συναδέλφους, την οικογένειά μας. Πρόκειται για μια «συλλογική συμφορά», λες και είμαστε όλοι ανίκανοι να αρνηθούμε όταν μας πιέζουν να κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε, και τελικά, αντί να το αποφύγουμε, το υπομένουμε μαρτυρικά. Δεν τολμάμε να εκφέρουμε διαφορετική άποψη, να εκφράσουμε τις επιθυμίες μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Ακόμα κι όταν υποφέρουμε, καταλήγουμε να κάνουμε αυτό που δεν θέλουμε, να αποδεχτούμε τις ιδέες που κατά βάθος απορρίπτουμε, επειδή νομίζουμε ότι πρέπει να ζούμε και να φερόμαστε όπως «όλος ο κόσμος».

Όλοι μας όμως το μετανιώνουμε πικρά και κατηγορούμε τον εαυτό μας επειδή δεν καταφέραμε να αρνηθούμε. Και, μέσα μας, τρέφουμε την κρυφή ελπίδα ότι μια μέρα θα καταφέρουμε κι εμείς να πούμε «όχι»!MARIE HADDOU
Εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ
Σειρά: Ψυχολογία για όλους


10 σχόλια:

ria είπε...

μερικές φορές και που λες όχι αρνούνται να την ακούσουν αυτοί στους οποίους απευθύνεις το όχι!

καλή χρονιά φιλενάδα!

Kinetta είπε...

Βέβαια αρνούνται, σχεδόν πάντα, διότι δεν τους συμφέρει.

Πέρασα πολλές φορές από το στέκι σου, μα δίσταζα ν΄αφήσω ευχές κλπ, ήρθα και αργοπορημένα από το ταξίδι...

Καλή και Δημιουργική Χρονιά, Ρία μου και για σένα ειδικότερα, που δεν αφήνεις λεπτό ανεκμετάλλευτο!

aitherovamwn είπε...

Όντως δεν το ακούν πολλές φορές το όχι... Αλλά μήπως αυτό πρέπει να ακολουθηθεί από ακόμη ένα όχι, το οποίο δεν το φοβόμαστε και το λέμε με πυγμή?
Το έκανα το καλοκαιρι! Τα κατάφερα! Απλώς ακόμα και σημερα αναρωτιέμαι, γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να βλέπουν τα όρια σου... Δεν ξέρω αν είναι θέμα ανατροφής.. χαρακτήρα είναι νομίζω..
Να είσαι πάντα καλά
Ζαμ-Κιν
:p

ΕΛΕΝΑ είπε...

Λες και το γραψες για μένα!!
Μου πήρε πολύ καιρό να μάθω να λέω το περίφημο "όχι". Σκεφτόμουν ότι δεν ήθελα να πληγώσω τον άλλον με το όχι μου, και δεν συνειδητοποιούσα ότι στην ουσία πλήγωνα τον εαυτό μου και κάποιες φορές πρόσωπα αγαπημένα μου.
Φιλάκια, καλό βράδυ:)

Juanita La Quejica είπε...

Μάθε να βάζεις όρια, να δείχνεις στους άλλους τα όριά σου κάθε στιγμή. Αυτό είναι συνώνυμο άραγε του μάθε να λες όχι; Αν ναι, τότε να το αγοράσω το βιβλίο!
Αν και εδώ που τα λέμε, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τόσο τυφλωθεί από την δυστυχία, τον εγωκεντρισμό, την μοναξιά, που ό,τι και να πεις απλά δεν θέλουν να το ακούσουν. Προτιμούν να ακούν μόνο την δική τους φωνή.

meggie είπε...

Το βιβλίο αυτό, το συγκεκριμένο δεν το έχω διαβάσει, αλλά έχω διαβάσει άλλα που έχουν περίπου το ίδιο θέμα. Το "όχι" μας σε ό,τι δεν θέλουμε.
Εγώ λοιπόν έχω καταλήξει πως για να πω αυτό το "όχι" πρέπει πρώτα να πω "όχι" σε μένα και στις "συνήθειες" που έχω δημιουργήσει γύρω μου. Μετά όλα θα είναι πιο εύκολα μάλλον

Kinetta είπε...

@aitherovamwn. Νομίζω ότι κάποια στιγμή πείθονται για το "Όχι" μας, αρκεί να το έχουμε πρώτοι εμείς αποδεχτεί.

@ΕΛΕΝΑ. Όλοι έχουμε βιώσει την αδυναμία του να αρνηθούμε σε κάποιον κάτι.
Είναι η εικόνα του "καλού παιδιού" που θέλουμε να συντηρήσουμε και τελικά παραμένουμε πολλές φορές εγκλωβισμένοι σ΄αυτό. Βέβαια με...συνέπειες, σε μας τους ίδιους και στους γύρω μας.

@Juanita La Quejica. Αυτό ακριβώς πιστεύω ότι είναι Jua.
Θέμα οριοθέτησης.
Η μοναξιά και τα συνεπακόλουθα της, μας παίζει άσχημα παιγνίδια, οπότε μάλλον πλέουμε σε βαθύτερα νερά ανάλυσης, που δεν είμαι η καταλληλότερη...

@meggie. Συμφωνώ μαζί σου. Στην πράξη έγκειται η δυσκολία.

Nefelovatis είπε...

Αν δεν μπορούμε να πούμε ΌΧΙ, τότε και τα ΝΑΙ μας αξία Δεν έχουν…

Καλό βράδυ.

Z. είπε...

@Nefelovatis.
Όπως τα λες. Το όχι μας ενδυναμώνει το ναι μας και το αντίθετο.
Χάρηκα που σε είδα εδώ.

Ανώνυμος είπε...

司徒情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,按摩棒,跳蛋,情趣按摩棒,充氣娃娃,保險套,飛機杯,潤滑液,情趣內衣,性感內衣,g點,持久液,按摩棒,跳蛋,情趣按摩棒,充氣娃娃,保險套,飛機杯,潤滑液,情趣內衣,性感內衣,g點,持久液,按摩棒,跳蛋,情趣按摩棒,充氣娃娃,保險套,飛機杯,潤滑液,情趣內衣,性感內衣,g點,持久液,按摩棒,跳蛋,情趣按摩棒,充氣娃娃,保險套,飛機杯,潤滑液,情趣內衣,性感內衣,g點,持久液,按摩棒,跳蛋,情趣按摩棒,充氣娃娃,保險套,飛機杯,潤滑液,情趣內衣,性感內衣,g點,持久液,按摩棒,跳蛋,情趣按摩棒,充氣娃娃,保險套,飛機杯,潤滑液,情趣內衣,性感內衣,g點,持久液,按摩棒,跳蛋,情趣按摩棒,充氣娃娃,保險套,飛機杯,潤滑液,情趣內衣,性感內衣,g點,持久液,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣商品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,票貼,票貼,二胎,二胎,借款,借貸,借錢,週轉,酒店經紀,酒店經紀,酒店經紀,酒店經紀,酒店經紀,酒店經紀,酒店經紀,酒店經紀,酒店經紀,酒店經紀,酒店經紀,酒店經紀,酒店兼差,酒店兼差,酒店兼差,酒店兼差,酒店兼差,酒店兼差,酒店兼差,酒店兼差,酒店兼差,酒店兼差,酒店兼差,酒店兼差,酒店兼差,酒店兼差,酒店兼差,酒店打工,酒店打工,酒店打工,酒店打工,酒店打工,酒店打工,酒店打工,酒店打工,酒店打工,酒店打工,酒店打工,酒店打工,酒店打工,酒店打工,酒店上班,酒店上班,酒店上班,酒店上班,酒店上班,酒店上班,酒店上班,酒店上班,酒店上班,酒店上班,酒店上班,酒店上班,酒店上班,酒店上班,暑假打工,暑假打工,暑假打工,暑假打工,暑假打工,暑假打工,暑假打工,暑假打工,寒假打工,寒假打工,美容整形,整形,雷射美容,臉部整形,雷射整形,整形外科,微整形,醫學美容,臉部整形,雷射整形,整形外科,微整形,醫學美容,臉部整形,微整形,美形,身體整形,美容整形,美容,雷射美容,美形,身體整形,美容整形,美容,整形手術,美形,身體整形,整形手術,整形論壇,牙齒整形,整形診所,整形,整形論壇,牙齒整形,整形診所,整形,雷射美容,整形論壇,整形診所,雷射溶脂,飛梭雷射,婚紗,婚紗,婚紗,婚紗,婚紗,婚紗,婚紗,婚紗,婚紗,婚紗,婚紗,拉皮,抽脂,近視雷射,隆乳,隆鼻,變性,雙眼皮,眼袋,牙齒,下巴,植牙,人工植牙,植髮,雷射美容,膠原蛋白,皮膚科,醫學美容,玻尿酸,肉毒桿菌,微晶瓷,電波拉皮,脈衝光,整型,整型