Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Μικρές στιγμές στο χώρο



Οι εικόνες που θα δείτε, είναι από το Λονδίνο,
το οποίο φημίζεται για τα ωραία του πάρκα, Ιδιωτικά και Δημόσια.
Όταν λέμε Ιδιωτικά, φανταστείτε ένα αρκετά μεγάλο πάρκο (για τα ελληνικά δεδομένα), το οποίο όμως το χρησιμοποιούν μόνον οι κάτοικοι των γύρω κτιρίων και όχι «ο πάσα εις» περαστικός, τύπου «πλέμπα»!
*Κάτι τέτοιο θέλησε να κάνει και ο Τρίτσης (τον θυμάστε), ενοποιώντας τους ακάλυπτους των πολυκατοικιών, αλλά δεν...


Δεξιά, νυχτερινή λήψη με κινητό.




Σ΄ αυτή τη φωτογραφία, κυρίες και κύριοι, βλέπετε της Πόπης το κάγκελο! Και όχι οποιοδήποτε κάγκελο, αλλά περίφραξη πάρκου εκκλησίας.

*Νομίζω, θα είχαν βαρεθεί να βρίσκουν συνεχώς την πόρτα παραβιασμένη και το παγκάρι φευγάτο! Πέρα από τις αντιρρήσεις που ίσως έχετε, η κατασκευή αυτής της περίφραξης είναι καταπληκτική!





Η φωτογραφία αυτή, μας αποκαλύπτει μια μικρή γωνιά του science museum.
sciencemuseum.org
Η κατασκευή της σοφίτας με σιδηροδοκούς σε σχήμα Η, μας παραπέμπει στα κτίρια της βιομηχανικής επανάστασης στην Κεντρική Ευρώπη, στα τέλη του 18ο και στις αρχές του 19ο αιώνα.
Στο διπλανό σκίτσο, το οποίο δανείστηκα από
http://sfrang.com/historia/selida518.htm#1, βλέπουμε μια υψικάμινο, όπου το σκληρό ατσάλι μετατρέπεται σε εργαλείο.

*Εμείς, τότε, είχαμε τους Τούρκους, τους Κοτζαμπάσηδες και τους προσκυνημένους Δεσποτάδες… που προσπαθούσαν να μας «σώσουν»!






Και επειδή είμαι καλλιτεχνική (;) φύση, δέστε και αυτές τις δυο, από τις πιο αγαπημένες μου φωτογραφίες, οι οποίες αφορούν, σ΄ ένα σωστά μελετημένο  κτίριο, του οποίου όλη η «τσαχπινιά», έγκειται στο ότι πάνω-πάνω ψηλά, κοντά στον ουρανό, ο αρχιτέκτονάς του τοποθέτησε αυτό το μεταλλικό γλυπτικό σύμπλεγμα τριών αιωρούμενων γυμνών γυναικείων σωμάτων, έτοιμων για τη βουτιά σε πισίνα;

*Για να τις δεις θα πρέπει να περπατάς με το κεφάλι ψηλά! Όμως εκείνες συνεχίζουν ακούραστες να «εκτελούν» καθημερινά τις φιγούρες που ο γλύπτης τις προόρισε .




Εδώ, η λύση ανάγκης φτηνής στέγασης, δημιούργησε αυτό το ανοσιούργημα. Βρίσκεται στο Portobello, στην περιοχή που κάθε Κυριακή γίνεται παζάρι.
Περισότερα στη http://en.wikipedia.org/wiki/Portobello_Road#Portobello_Road_Market από όπου η δεξιά φωτογραφία.

Στις αμέσως επόμενες, ο βασιλιάς και το βασίλειό του, πάλι στο παζάρι.







6 σχόλια:

Suspect είπε...

ωραιο ..."βιντεοκλιπ" ! :)

Z. είπε...

Χα!
Λες;Να το κάνω επάγγελμα;

heart n soul είπε...

α ώστε εις τας αγγλίας ήσασταν! λιακάδα βλέπω;!

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Τον φωτογράφο (και δή καλλιτεχνικό) κάνε ως νέο επάγγελμα.

Εκείνη η φωτογραφία όμως της περίφραξης της εκκλησίας, ακόμα δεν λέει ν' ανοίξει στην οθόνη μου (πάνω από 10' τώρα...). Θα δώ αν άνοιξε όταν "επιστρέψω" απ' εδώ.

Και μιά διορθωσούλα: Οι υψικάμινοι δεν κάνουν το ατσάλι εργαλεία. Το μετάλλευμα κάνουν μαντέμι. Από αυτό, με άλλη επεξεργασία, βγαίνει ο σίδηρος και με ακόμα μιά άλλη το ατσάλι.
Αυτά, μην τυχόν σέ διαβάσει η σ. Δαμανάκη και σέ μαλώσει.

Νά 'σαι καλά, κα καλλιτέχνισσα.

Juanita La Quejica είπε...

Την πρώτη φορά που είχα βρεθεί σε ένα τέτοιο "ιδιωτικό" συνοικιακό πάρκο, παραξενεύτηκα τόσο που δεν επιτρεπόταν η είσοδος που το ίδιο βράδυ πήδησα τα κάγκελα και μπήκα, να δω περί τίνος πρόκειται.
Όσο για την τσαχπινιά... πράγματι, εκεί φαίνεται το μεράκι.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Εγώ δηλαδή που είμαι η πάσα μία "τύπου πλέμπα" δεν μπορώ να μπω στο πάρκο?? Γιατί καλέεε???